sâmbătă, 16 noiembrie 2019

William K Vanderbilt II şi conacul muzeu ''Cuibul Vulturului '' - SUA









https://www.vanderbiltmuseum.org/wp-content/uploads/2013/12/william2.jpg
William Kissam Vanderbilt II


Casa de vară Centerport, botezată „Cuibul Vulturului”, a fost construită de William Kissam Vanderbilt II, (Willie K), nepotul lui Cornelius Vanderbilt, care și-a făcut averea în afacerile de transport maritim și feroviar. La un moment dat, Vanderbilts a deținut o participație la fiecare cale ferată și șantier naval din SUA. La intrarea în muzeu se află două statui uriașe de vultur, care provin dintr-un set de 10 Vulturi cocoțate pe meterezele Marii Stații Centrale deținute de Vanderbilt, din Manhattan. Conacul este plin cu piese și structuri din diversele moșii și călătorii ale Vanderbilt. Există niște stâlpi de marmură vechi de 1.000 de ani din Cartagine, care încadrează o priveliște magnifică.


Willie K a construit casa și a achiziționat proprietatea de 43 de acri în etape. A cumpărat mai întâi căsuța mică originală după ce s-a separat de soția sa și a dorit un refugiu de lumina reflectoarelor. Căminul terminat reflectă dragostea sa pentru arhitectura spaniolă și este completat cu o aripă de pepinieră, precum și cu o aripă memorială, care a fost construită ca un tribut adus fiului său care a murit la 26 de ani într-un accident de mașină.

Conacul are aproximativ 100.000 de vizitatori pe an și aproximativ 50.000 dintre ei sunt copii de școală. Înlăturarea acestor amprente lipicioase de orice trebuie să fie un gest important. Mulți dintre cei din Long Islander nu sunt conștienți de impactul pe care familia Vanderbilt și, în mod specific, Willie K l-a avut asupra modului lor de viață. Willie K a început cursele  de mașini din Vanderbilt Cup, care au ajutat la pornirea industriei auto. Pentru a aduce mai mulți oameni la curse, el a construit Motor Parkway, ceea ce a făcut accesul la Long Island mult mai ușor și cel mai probabil a accelerat dezvoltarea sa. Willie K era un om liniștit și un marinar fenomenal. Era un ofițer în rezerva marinei americane calificat pentru a comanda orice navă.  A colectat mostre de viață marină și animale din întreaga lume,  pe care le-a păstrat și le-a adus în ''Cuibul Vulturilor''  . Curatorul de la Muzeul de Istorie Naturală din New York a montat afișele din casa sa, pe care le-a deschis la rândul său o zi pe săptămână pentru public. Willie K știa că majoritatea oamenilor nu își  pot permite luxul călătoriilor mondiale și a vrut să împărtășească ceea ce a experimentat și văzut el în călătoriile sale. Colecțiile sale  sunt păstrate frumos, de la orice, de la Cuttlefish african, la o mumie egipteană și toate celelalte lucruri deosebite adunate de el.










Willie K a murit în 1944 și după ce cea de-a doua soție a murit în 1947, muzeul și 2 milioane de dolari au fost lăsați  statului pentru a menține „Cuibul Vulturului” ca muzeu pentru posteritate . La Vanderbilt sunt multe de văzut. Aspectele educaționale pentru copii sunt uriașe și dacă se plictisesc uitându-se la casă și mașinile uimitoare, animalele, în mod sigur îi vor ține atenți . Nici măcar nu am menționat planetariul, care este o aventură întreagă în sine, la doar câțiva pași.