miercuri, 22 ianuarie 2020

Sătucul de povești și încărcat de istorie - COCKINGTON - ANGLIA




Cockington este satul care păstrează amprentele istoriei, locul unde modernizările în exces nu au fost permise, tocmai pentru a se conserva cât mai mult uimitoarele construcţii din piatră.

Primele dovezi de existenţă ale micului sat apar cu 2500 de ani în urmă, în Epoca de Fier. Din păcate, nu există prea multe informaţii legate de această perioadă îndepărtată, însă puţinele informaţii demonstrează că Satul Cockington era pe atunci și  se practicau intens agricultura şi pescuitul. Mai târziu, familiile bogate aveau să cheltuie o avere pentru a avea în proprietate acest sătuc pitoresc, acestea ajungând chiar la instanţa de judecată.
 
Astăzi, Cockington este un sat liniştit, o zonă deosebită care nu are nimic din agitaţia marilor oraşe ale Angliei. Străduţe înguste, pietruite şerpuiesc prin edificii construite din acelaşi material, iar timpul pare că s-a oprit în loc. În mod intenţionat s-a păstrat acest aspect medieval al întregului sat, chiar şi pub-urile şi restaurantele urmează aceeaşi linie de construcţie.

Există mai multe clădiri notabile, dar Curtea Cockington este centrul satului, sufletul zonei şi cel mai important edificiu din Cockington. Curtea a fost de fapt conacul celei mai bogate familii din sat, pe numele său Mallock, o construcţie impunătoare ridicată începând cu secolul al XVI-lea. Curtea Cokington a fost modificată şi extinsă de mai multe ori, dar cu toate acestea rămâne şi astăzi o structură cu semnificaţii istorice importante. La momentul actual, vechiul şi mândrul conac găzduieşte diverse ateliere de arte şi meserii, locuri unde ucenicii îşi dezvoltă abilităţile.

Almshouses păstrează încă amprentele istoriei, fiind un ansamblu constituit din şapte vile cu terase construite în timpul domniei lui James I al Angliei. Mândrele construcţii au fost ridicate pentru a-i găzdui pe cei săraci, fiind renovate ultima dată în perioada cuprinsă între anii 1790-1810. Alte edificii notabile din Cockington sunt o biserică despre care se crede că ar fi fost ridicată în secolul al XI-lea şi o moară de apă care se află chiar în mijlocul satului, întregind peisajul.







//img-fotki.yandex.ru/get/4513/irina-faulina.58/0_6c1c0_74578546_XL.jpg