marți, 17 septembrie 2019

HEYWOOD HARDY - 1842-1933 - PICTURĂ





https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Heywood_Hardy_by_Frank_Holl_RA%2C_1884.jpg/220px-Heywood_Hardy_by_Frank_Holl_RA%2C_1884.jpg


Heywood Hardy (1842 -  1933) a fost un artist britanic, în special un pictor de animale și pictor de scene de călărie. De asemenea, el a pictat peisaje și portrete, în special portrete ecvestre.

Heywood Hardy s-a născut la 25 noiembrie 1842 la Chichester din Sussex, cel mai mic dintre zece copii ai artistului James Hardy senior (1801 - 1879) și soția sa Elizabeth. Înainte de a deveni artist, tatăl său a fost Trompeta principală în trupa privată de muzică a Regelui George al IV-lea. 

Când avea 17 ani, Heywood Hardy a părăsit casa familiei din Bath după o ceartă cu tatăl său care avea un temperament aprig   și s-a dus la Keynsham, lângă Bristol.

Primele sale două picturi, peisaje, au fost acceptate pentru Expoziția de la Academia Regală în 1864 .

Mai târziu în același an,  a părăsit Keynsham pentru a studia la École des Beaux-Arts din Paris, unde profesorul său principal a fost Isidore Pils. Hardy și-a petrecut mare parte din timpul liber copiind tablouri în Luvru.

După anii lui de boemism la Paris, Heywood s-a întors în Anglia prin Anvers și până în 1869 a  locuit la Goring în Oxfordshire, lângă podul de pe Tamisa

Heywood Hardy a fost membru fondator al Royal Society of Portrait Painters, membru fondator al Royal Society of Painter-Etchers, membru al Institutului Regal al Pictorilor în Ulei și asociat al Royal Watercolor Society - (Acuarelă)