sâmbătă, 21 septembrie 2019

MANUEL GARCIA Y RODRIGUEZ (1863-1925) - pictor spaniol





1894-09-15, Blanco y Negro, Manuel García y Rodríguez, Susillo.jpg


Manuel García y Rodríguez (1863, Sevilla - 6 mai 1925, Sevilla) a fost un  pictor  spaniol, care a pictat  peisaje  și scene orientaliste.

La început, a studiat muzica, dar în cele din urmă s-a dedicat iubirii sale pentru pictură. A primit  educație în  artă 
și mai ales, în pictură  de la José de la Vega Marrugal din Sevilla. Ulterior, a participat la Escuela de Bellas Artes de Sevilla, unde a studiat cu Eduardo Cano, Manuel Ussel de Guimbarda și Emilio Sánchez Perrier.

De-a lungul vieții, a participat la Expoziția Națională de Arte Plastice, unde i-au fost acordate medalii în 1887, 1890 și 1895. De asemenea, a participat la Exposition Universelle (1889) și la World's Columbian Exposition. În 1899, a fost numit membru al Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

În 1904, a vizitat Tangerul - Maroc și a lucrat câteva tablouri în stil orientalist. Lucrările sale se află în numeroase muzee (inclusiv Muzeul Carmen Thyssen) și colecții private. A fost, de asemenea, un colaborator obișnuit de ilustrații pentru revista Blanco y Negro.

El și-a luat o mare parte din inspirație din orașul Sevilla și Guadalquivir, inclusiv râurile Guadaira și zonele înconjurătoare. El a fost strâns asociat cu școala de pictură din Alcalá de Guadaira. În ultimii ani, s-a concentrat pe grădinile, terasele și parcurile din Sevilla, moment în care a dezvoltat mai mult o estetică modernistă și impresionistă.