luni, 7 septembrie 2020

UIMITOARELE PORTRETE FOTOGRAFICE ALE ARTISTULUI FOTOGRAF JOEY LAWRENCE






https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/52e40b4be4b0882c3e100229/1412170042869-VCE82E738KSFPSUNPBWD/ke17ZwdGBToddI8pDm48kNiFbO1NxHfZ9x_iJQvkLLpZw-zPPgdn4jUwVcJE1ZvWQUxwkmyExglNqGp0IvTJZamWLI2zvYWH8K3-s_4yszcp2ryTI0HqTOaaUohrI8PIIZ7zjfFxZxP6BGdjChiRX4WqWzK2Cbr9ugynxZVp_ooKMshLAGzx4R3EDFOm1kBS/image-asset.jpeg


Joey L. este un fotograf și regizor născut în Canada, dar care-și are acum sediul în Brooklyn, New York. De la vârsta de 18 ani, munca lui Joey a fost căutată în mod constant de o serie de clienți de publicitate proeminenți, inclusiv Lavazza pentru calendarul lor din 2016, National Geographic Channel, US Army, Canon, Jose Cuervo, Summit Entertainment, History Channel, The Government of Abu Dhabi și mulți alții. El a fotografiat o serie de fețe recunoscute, printre care Robert De Niro, Danny DeVito, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, John Legend, Dylan McDermott, Karlie Kloss, autorul John Green și de două ori medaliat cu aur olimpic Gabby Douglas, pentru a numi doar câteva. Munca sa este văzută în mod constant în reviste, reclame din metrou și panouri publicitare.

Curiozitatea sa pentru diferitele moduri de viață l-a adus pe teritorii noi și necunoscute - din zone la fel de îndepărtate ca ținuturile sfinte ale Varanasiului - o călătorie pe care a făcut-o pentru prima dată în adolescență, care a servit drept catalizator pentru seria sa intitulată  Holy Men - în cartiere distincte din punct de vedere cultural ascunse între străzile pline de graffiti din Brooklyn - așa cum este descris de pelerinajul său anual pentru a documenta Halloween-ul din Brooklyn - un proiect personal preferat. Un credincios ferm în promovarea creativității și împlinirii prin căutări personale, Joey a scris și a regizat primul său film cu scenariu intitulat Oamenii din Deltă. Filmul nu numai că i-a prezentat pe membrii grupurilor Daasanach și Hamar din sudul Etiopiei ca actori, ci a colaborat și cu mulți dintre ei pentru contribuții creative pe tot parcursul filmului.

Joey și echipa sa întrețin o serie web  numită ”Dudes with Cameras”(Băieții cu aparate foto), inspirată de escapadele sale umoristice din culise pe platourile de filmări - oferind spectatorilor o privire asupra cât de imprevizibilă și distractivă poate fi viața pe platou. Vederea metodelor sale de fotografie - fie că este vorba de blogul său, tutoriale sau videoclipuri - demonstrează că nu întotdeauna tehnica este cea care face o fotografie bună, ci conexiunea personală cu subiecții - precum și cu clientul - care face cu adevărat să rezoneze o imagine.

Cel mai recent, Joey a călătorit de două ori în regiunile kurde din Irak și Siria pentru a se  documenta despre luptătorii voluntari ai PKK și YPG. Noua serie, ”Guerrilla Fighters of Kurdistan”, evidențiază bărbații și femeile de pe frontul conflictului în curs cu ISIS - un război care este titrat zilnic, dar acum umanizat prin portretele  luminoase ale lui Joey. Proiectul a fost prezentat în Vanity Fair: Italia, Internazionale și a fost difuzat ca o copertă a revistei ”The Independent's Saturday Magazine”.

Joey a fost listat ca unul dintre „Cei mai influenți fotografi de pe rețelele sociale”; Complex Magazine l-a numit unul dintre „30 de fotografi sub 30 de ani de urmărit”; și a fost recent prezentat la National Portrait Gallery din Londra ca parte a expoziției Taylor Wessing Prize.

Fragment din articolul biografic scris de Summer Rayne Oakes


Portretele selectate de mine sunt alese aleatoriu din trei cicluri/albume diferite ale artistului fotograf Joey L.