luni, 27 mai 2013

UN DRAPEL MARE CÂT INIMA NOASTRĂ DE ROMÂNI !
gif drapeau


gif drapeau

Romanian flag
Sunt încă profund emoționată de acest eveniment și de tot ce a implicat...

Mă gândeam și la ambii mei bunici care se odihnesc acum întru Domnul - Bădescu Ion și Lăuneanu Ion - ambii au fost pe front, povesteau cu simplitatea omului cu adevărat măreț, despre pericole dar nici unul nu spunea că alții, cu bani, au scăpat de război sau....Înțelegeți ce spun ? Mă refer la nimicurile noastre (în comparație cu un război, toate sunt nimicuri) în care eșuăm și toți ceilalți sunt de vină...

Și după război....au fost închiși pentru că erau „țărăniști” și chiaburi și...

gif drapeau


Bunicile mele, Bădescu Ioana și Lăuneanu Sofia, și-au crescut copiii, și-au așteptat bărbații, și-au crescut nepoții și....au continuat să-și aștepte bărbații....
Să știți că nu spun cuvinte goale cei ce vorbesc despre înțelepciunea oamenilor simpli, curați, înțelepți de la Dumnezeu. Oricât aș face, oricâte diplome aș avea, niciodată nu mă voi ridica la nivelul lor pentru că au avut o tărie de caracter și au crezut fără șovăire în Dumnezeu și menirea lor.


gif drapeau


Și părinții mei, Ioana și Alexandru (care și ei sunt în Grădina Raiului) care dincolo de învățăminte, mi-au fost exemple.


gif drapeau


Nu totdeauna mă ridic la nivelul așteptărilor lor, nici la nivelul propriilor mele așteptări, dar doresc să spun, că adânc, în inima lui, fiecare român este un erou și acționează ca un erou. Sunt atât de multe exemplele...gândiți-vă, o clipă, în sufletul vostru, câți oameni pe care nu i-ați cunoscut, v-au întins o mână de ajutor, v-au făcut să zâmbiți într-o zi grea (și ce este mai greu decât a ridica moralul și-a mângâia sufletul unui necăjit ?), câți v-au făcut mici complimente în momente când acasă lucrurile mergeau mai greu ?
Dacă fiecare dintre noi suntem speciali și eroi în ochii lui Dumnezeu, de ce noi ne privim altfel ?

Vă iubesc și vă prețuiesc nespus de mult, dragii mei români - ce ziceți ? Ridicăm privirea și ne purtăm ca niște adevărați eroi ce suntem ? Nu de mâine, chiar de acum !gif drapeauWorld's biggest flag in Romania
gif drapeau


2 comentarii:

 1. Cu adevărat emoționant! (nu evenimentul, ci articolul). Dar asta nu mă surprinde: m-am obișnuit ca atunci când intru aici, fie să rămân cu o stare de bine, fie să simt nevoia să plâng (dar într-un sens bun), pentru că dvs chiar sunteți o eroină - nu de azi, ci de când vă știu!

  Cât despre eveniment, ca să fiu sinceră, e prima dată când aud de el, nu prea am urmărit știrile în ultimul timp. E bun că ne mai ridică puțin mândria națională. Personal, mă simt uneori în țara mea ca un musafir nepoftit. Și m-am săturat ca pentru orice problemă să aud justificarea: trăim în România. Alții dinaintea noastră, atât bărbați cât și femei, au îndurat totul cu stoicism, au acceptat sacrificiile ca fiind parte a vieții... noi, cu problemele noastre, nici nu ne putem resemna, nici nu înzdrăznim să acționăm...ne demotivăm și ne insuflăm singuri o imagine negativă despre noi... Tare complicată inima de român!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc din suflet, Ralu ! Ești așa o mângâiere primăvăratecă...M-ai lăsat fără cuvinte, m-am simțit specială și...al lăcrimat (sunt cam...plângâcioasă). Nu știu cum se face dar tu înțelegi dincolo de cuvinte, înțelegi și ce nu spun...adică empatizezi cu ușurință și ar fi minunat dacă ai fi psiholog sau profesor .De fapt, cu postarea asta am dorit să le ofer bunicilor un fel de...„clipă de glorie” omenească glorie (nemurirea o au căci dăinuie în sufletele noastre - vorbesc de familie, desigur). Știi cum este, să scrie un ziar sau o revistă despre oamenii „simpli” înseamnă ceva, sau însemna...Oricum, mă gândesc că le-ar fi plăcut să vadă ce scriu și să-și vadă numele...
   Cât despre imaginea negativă, așa este, dar nu doar noi înșine facem asta, preoții ne vorbesc de cap plecat și umilință - dar asta ar trebui doar în fața lui Dumnezeu, nu a oamenilor,familia, școala...Este singurul lucru care admir la americani - au o propagandă încă de la grădiniță - sunt cei mai dăruiți, cei mai iubiți, sunt formidabili, puternici...etc...etc...Mă rog, poate voi vorbi despre asta deși nu-mi prea place să vorbesc dar asta este o temă care mă doare. Mii de mulțumiri, prințesă Ralu ! Îmi ești tare dragă și îți sunt recunoscătoare pentru fiecare zâmbet și gând bun pe care mi le dăruiești.

   Ștergere