luni, 9 decembrie 2013

ADOLF HITLER și ZECE ” EMINENȚE CENUȘII” DIN JURUL SĂU












Se știe foarte bine cine a fost Adolf Hitler, însă se cunosc mai puține amănunte despre oamenii care au stat alături de el în timpul  ascensiunii sale diabolice.

Trebuie să ne amintim, întotdeauna, că el nu a jucat singur acest rol de exterminator și de esență pământeană a răului, ci a fost susținut puternic  de unele eminențe ale maleficului.





1. Odilo Globocnik  (21 Aprilie 1904 – 31 Mai 1945)



După aderarea la Partidul Nazist, în 1930, a devenit foarte repede un jucător cheie în angrenajul gândit de Hitler. Cunoscut pentru rolul său de administrator al Operațiunii
Reinhard (exterminarea sistematica a evreilor începută în 1942 în cursul căreia au fost exterminați 1,7 milioane de evrei cu monoxid de carbon), Odilo a jucat un rol crucial în procesele de eliminare a evreilor, fiind totodată un liant între Hitler și socialiștii naționaliști din Austria.

La 31 martie 1945 a fost capturat de trupele britanice, dar s-a sinucis cu ajutorul unei capsule de cianură înainte de a fi judecat.


nazisti1




2. Josef Kramer
   ( 10 nov. 1906 –  13 dec.1945)




Cunoscut sub numele de "Fiara din Belsen", s-a remarcat prin spiritul său malefic, fiind administratorul celebrelor camere de gazare din lagărul de concetrare de la Auschwitz.

In 1945 a fost arestat de militarii britanici, în timp ce se afla în lagărul de la Bergen-Belsen. După un proces de trei luni, Kramer a fost condamnat la moarte și, la 13 decembrie 1945, este spânzurat la închisoarea Hamelin.








Ținea liste cu cei executați de el - iată una din ele.








3. Paul Blobel   ( 13 aug. 1894 –  8 iunie 1951)


Participant în Primul Război Mondial, Blobel a fost un membru eminent al Partidului Nazist, responsabil de moartea a 59.018 oameni.

A fost unul dintre artizanii invadării URSS de către Germania, fiind, totodată, creierul procesului de exterminare rasială și politică din regiune. După ce a fost capturat, la 8 iunie 1951, a fost spânzurat în  închisoarea Landsberg din Bavaria.











4. Friedrich Jeckeln (2 febr. 1895 - 3 febr. 1946 )



Inginer de profesie, a aderat la Partidul Nazist în oct. 1929, devenind mai târziu liderul poliției germane din ocupata Uniune Sovietică. Istoricii susțin că acest personaj este responsabil de moartea a peste 100.000 de persoane.

După capitularea lui Hitler, Jeckeln este arestat de Armata Roșie, fiind, în cele din urmă, spânzurat pe 3 februarie 1946.




nazisti4











5. Josef Mengele   (16 martie 1911 –   7 febr. 1979)



Titular al unui doctorat în antropologie obținut la Universitatea din Munchen, fiind și un medic notabil al timpului său, Mengele este enumerat ca unul dintre cei mai fideli susținători ai lui Hitler.

Pentru efectuarea unor experimente îngrozitoare pe deținuții din lagărele de concentrare,- în special copii și cu precădere gemeni - a fost numit "Îngerul Morții".

A reușit să scape de condamnare pentru crime de război, fugind în America de Sud , mai întâi în Paraguay de unde pleacă pentru că Mossad-ul îi dăduse de urmă, mai apoi în Brazilia unde moare pe 7 februarie 1979, din cauza unui accident vascular la cap, în timp ce înota.

Moare anonim dar expertiza ADN-ului efectuată în 1985, confirmă că el era cel înecat (și suspectat ca fiind Mengele)




nazisti5



Așa arăta în anii târzii din America de Sud.






6. Adolf Eichmann
   (19 martie 1906 – 31 Mai 1962)



Născut într-o familie de industriași, Eichman este considerat artizanul Holocaustului, posedând talente organizatorice incontestabile.

Dupa război a fugit în Argentina unde a lucrat pentru Mercedes  Benz, dar în 1960 este capturat de Mossad-ul israelian. După mai multe procese, este găsit vinovat și spânzurat în 1962.




nazisti6




la procesul din Ierusalim








7. Ernst Kaltenbruner     (4 Oct. 1903 – 16 Oct. 1946)



Un alcoolic notoriu, a fost cea mai importantă figură a SS-ului german, liderul acestuia pentru mult timp. Înainte să se alăture Partidului Nazist, a profesat ca avocat în Salzburg și Linz. A fost capturat de SUA în 12 mai 1945, fiind acuzat de crime împotriva umanității.

Pe 16 octombrie 1946 a fost execuatat prin spânzurare. A ținut un ”discurs” înainte de execuție prin care susținea că nu a făcut decât să asculte ordinele și dorește Germaniei sale mult iubite, mult noroc.






nazisti7



File:Dead ernstkaltenbrunner.jpg






8. Hermann Wilhelm Göring  (12 ian. 1893 – 15 Oct. 1946)



Comandantul șef al Forțelor Aeriene Germane, "Luftewaffe", Goering a fost un lider nazist de top, politician redutabil și un bun pilot de vânătoare. În 1941 este desemnat al doilea conducător în ierarhia Partidului Nazist, după Adolf Hitler. Înființarea primelor lagăre de concentrare hitleriste și a Gestapo-ului (poliția secretă de stat) sunt evenimente strâns legate de numele său.

La 9 mai 1945 este capturat de soldații americani, fiind condamnat la moarte prin spânzurare. Cu o noapte înainte de execuție se sinucide cu o pastilă de cianură.




nazisti8











9. Reinhard Heydrich     (7 Martie 1904 – 4 iunie 1942)




Cunoscut mai bine după porecla "Hangman", a fost liderul unei echipe de spioni anonimi care trebuia să culeagă informații despre dușmanii nazismului și activitățile acestora. La începutul anului 1942, el a prezidat "Conferința de la Wansee" unde a expus planul său de eliminare a tuturor evreilor de pe teritoriile germane cucerite.

La 27 mai 1942 a fost atacat și rănit grav de soldați cehi și slovaci în Praga, unde a murit după o săptămână.





nazisti9




Adolf Hitler și Hermann Goering la mormântul lui Reinhard Heydrich






10. Heinrich Luitpold Himmler  ( 7 Oct. 1900–23 Mai 1945)



Puternic influențat de vechea scriptură hindu, "Bhagavad Gita", Himmler a fost omul fără de care visul lui Hitler ar fi fost inutil. Cunoscut sub numele de Big Boss în Partidul Nazist, Himmler era șeful tuturor forțelor interne și externe de securitate, care împărtășeau cultul nazist.

La data de 20
iulie 1944, un grup de ofițeri de armată germană condus de Claus von Stauffenberg, inclusiv unii dintre membrii fruntași din forțele armate  germane a încercat să-l asasineze pe Hitler, dar nu a reușit să facă acest lucru. În ziua următoare, Himmler a format o comisie specială, care a arestat peste 5.000 din adversarii suspectati și cunoscuti ai regimului. Hitler a ordonat represalii brutale care au dus la executarea a mai mult de 4.900 de persoane. Deși Himmler a fost jenat de eșecul său în a descoperi complotul, aceasta a condus la o creștere a competențelor sale și a autorității sale..


El a coordonat asasinarea a peste 6 milioane de evrei, 500.000 de rromi, nenumărați prizonieri de război precum și oameni pe care naziștii îi considerau nedemni pentru a trăi.

La 22 mai 1945 a fost arestat de către o unitate a armatei britanice, în Germania de Vest, dar a doua zi, înainte de începerea interogatoriilor, se sinucide cu o capsulă de cianură.



nazisti10






File:Obersalzberg meeting - May 1939.png

Reinhard Heydrich (mijloc) și Heinrich Himmler (stânga), Karl Wolff (dreapta) și un asistent necunoscut (în față)  - în Mai 1939 la Obersalzberg


File:Himmler Dead.jpg
 
Corpul lui Himmler în custodia Aliaților după             sinuciderea sa în 1945