duminică, 8 decembrie 2013

IARNA ÎN MAXIME ȘI CITATEPentru omul neinstruit, bătrânețea înseamnă o iarnă; pentru cel învățat, vârsta târzie este un anotimp al recoltei.

Talmudul

Dacă nu ar fi iarna , primăvara nu ar fi atât de plăcută: dacă nu am trece din când în când prin perioade neprielnice, prosperitatea nu ar fi atât de binevenită.

Anne Bradstreet
Antistenes spune că , în unele regiuni îndepărtate , frigul este atât de atroce încât cuvintele îngheață imediat cum sunt pronunțate, și au nevoie de oarece timp pentru a fi dezghețate de căldură și a putea fi auzite. În acest fel , se poate întâmpla că unele cuvinte rostite în vreme de iarnă să fie percepute abia atunci când vine vara.
Plutarh

În mijlocul iernilor înghețate am învățat că există în mine o vară fără putință de învins.

Albert Camus


Necazurile adună oamenii laolaltă și fac să se ivească frumusețea și armonia în relația dintre ei; la fel precum iarna creează flori de gheață pe ferestre, flori ce dispar odată cu sosirea căldurii.

Soren Kierkegaard
Atunci când zăpada se așterne peste pământ, îmi pot închipui că pășesc peste nori.

Takayuki Ikkaku, Arisa Hosaka si Toshihiro Kawabata

Îmi plac aceste zile reci, cenușii de iarnă. Astfel de zile îți permit să savurezi o autentică stare de melancolie.

Bill WattersonUneori, destinul nostru se aseamănă cu cel al unui pom în iarna.Cine ar putea să creadă că acele ramuri golașe vor înverzi și vor purta din nou flori ? Noi sperăm, însă, și știm cu siguranță că așa va fi.

Johann Wolfgang von Goethe
Ninsoarea iernii ne așează în ghiozdanul sufletului un nou caiet, cu toate paginile albe , gata de a fi început odată cu noul an.

culeasă de pe Internet - godessdiana88

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu