miercuri, 29 august 2018

CASTELUL STOLZENFELS - VALEA RINULUI - GERMANIA



Castelul Stolzenfels este o fostă fortăreață medievală transformată într-un palat, lângă Koblenz, pe malul stâng al Rinului, 
în statul Renania-Palatinat, Germania.

Stolzenfels a fost un castel ruinat din secolul al XIII-lea, înzestrat de prințul  (prusac) moștenitor  Frederick William în 1823. 
A fost reconstruit ca un palat din secolul al XIX-lea în stil gotic de renaștere.










Castelul original de la Stolzenfels a fost construit ca o fortificație de către Episcopul de Trier, apoi de Arnold al II-lea. von Isenburg (de). Terminat în 1259, Stolzenfels a fost folosit pentru a proteja stația de taxare pe Rin, unde navele, la momentul transportului principal de mărfuri, trebuiau să se oprească și să plătească taxe (mai târziu s-a mutat la Engers).
De-a lungul anilor a fost extins de mai multe ori (mai ales în secolul al XIV-lea), ocupat de trupele franceze și suedeze în războiul de treizeci de ani și, în cele din urmă, în 1689, distrus de francezi în timpul războiului de nouă ani.
Ruinele lui au fost  folosite drept carieră în secolul al XVIII-lea. (au folosit la alte construcții)
În 1802, castelul a devenit proprietatea orașului Koblenz. În 1823, castelul ruinat a fost dat ca un cadou de către oraș lui Frederick William IV din Prusia. 
În 1822, Renania devenise o provincie a Prusiei. Frederick William a călătorit de-a lungul Rinului în 1815, anul în care Congresul de la Viena 
a acordat mai multe domnii în zonă pentru Prusia și a fost fascinat de frumusețea, romantismul și istoria regiunii.
În spiritul romantismului, Frederick William a refăcut  castelul ca un palat  gotic, inspirat de reconstruirea de către vărul lui Frederick a castelului Rheinstein din apropiere și vărul Maximilian al II-lea al care renovase Castelului Hohenschwangau din Bavaria.


În 1842, clădirile principale și grădinile au fost terminate. La 14 septembrie a acelui an, Frederick Wiliam, din 1840, rege al Prusiei, și-a inaugurat noua reședință de vară într-o mare petrecere, cu o procesiune de torțe și costume medievale.
Inaugurarea capelei gotice a avut loc în 1845 în timpul vizitei reginei Victoria (care a început să construiască Casa Osborne în același an și Castelul Balmoral trei ani mai târziu). Lucrările pentru interiorul castelului Stolzenfels au fost finalizate în 1850.
Printre cei care au lucrat la proiectul pentru palat și grădini au fost Johann Claudius von Lassaulx (de), Karl Friedrich Schinkel (proiect), Friedrich August Stüler (clădirea) și Peter Joseph Lenné (grădina). Mai târziu, Stüler a fost însărcinat, de asemenea, să reconstruiască Castelul Hohenzollern în Swabia pentru rege (1850-67).


În 2002, Valea Rinului Upper Middle a devenit un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. 
Site-ul include Stolzenfels